Älskade Mormors begravning och årets Vintermarknad 2014!

Lite bättre sent än aldrig….

Nyss hemkommen till Oslo från Thailand så är det bara att packa om från sommarkläder till vinterkläder, jobba tre dagar sen flyg upp till norr för att träffa min (Linda’s älskade familj), hur underbart som helst!
Kom hem till mamma på torsdag. Mysigt! Och på fredag hade vi begravning för min älskade mormor Ingrid. Hon dog strax innan jul i hudcancer. Usch, begravningar är bara ett nödvändigt ont. Men skönt att det är över. Mamma hade valt en en väldigt fin vit kista och mormor hade önskat sig gula rosor, som hon självklart fick. 🙂 Många släktingar hade kommit, så det var roligt att träffa alla. Synd bara att det ska till begravning för att tjocka släkten ska samlas. Men det blev bestämt att det ska vara släktträff till sommaren, så vi får hoppas på det! 🙂 Saknar dig, mormor!

Under helgen så hann jag träffa pappa som under veckorna bor i Kalix och på söndag firade vi Lindas farmor Agnihild, som fyllde 85 år! Hipp Hipp Hurra!
Helgen som kom var det 409:e gången i ordningen Vintermarknad i Jokkmokk! Denna helg på året är det fullt ös i lilla Jokkmokk. På 3 dagar så växer lilla Jokkmokk från ca 3000 till ca 42000 människor och mycket händer runt om i kommunen. Från hantverksmässor, marknadsstånd med allt från godis till renskinn, massa god norrländsk mat, ölkåta till renrajd, hundslädturer och älgsafari! Det finns någonting för alla! 🙂
Men framför allt brukar jag och mina bästa tjejer laga god mat, dricka vin och ta igen allt vi har missat sen sist vi sågs! Så kul när man känner varandra så väl att man nästan börjar där man slutade sen förra gången vi träffades. En super kul kväll blev det och med en himla massa vin! 😉
Sen hann jag träffa Åsa (min bästa äga-häst-ihop väninna mm 😉 ) & hennes lille son Nils en snabbis för lite fika och massa skravel samt en liten tur till stallet förstås för en ridsväng på superfina Adde, innan det var dax att vända kosan hem till Oslo igen! Vilken underbar vecka! Alla fina underbara människor i min närhet hemma i norr. Ni är verkligen fantastiska människor! Tack för att ni finns! Love

Masse klem //Linda

Lämna ett svar