Drömhuset

Det hela började med att Tomas ville förverkliga drömmen om ett hus i Thailand som han haft ett tag. Men i början av 2009 började Tomas på allvar titta på hus i Thailand. Linda var rätt så skeptisk i början, tycket inte vi hade råd och var för feg för att ta steget. Efter många timmars diskuterande och när vi i april fick kontakt med Lennart och Ann-Marie på Sportgarden, började Linda drömma hon också.
De sökte trevliga grannar i ett husområde på Koh Tao. Det var ju helt klart intressant eftersom vi mycket väl kände till Koh Tao. Vi har älskat ön enda sedan vi var där första gången 2005 och att vi känner lite folk där gjorde ju inte saken sämre. Så i september 2009 flög vi ner till Thailand och Koh Tao och gjorde slag i saken!

 

Vi skrev kontrakt då i september och byggstart skulle varit 21 november 2009, men det blev försenat. Eftersom Narong, vår byggledare, ville lägga klart vår grannes tak först så han kunde bygga vårt hus högre för en bättre havsutsikt. Väldigt omtänksamt av honom och det är vi glada för nu. Men nu är bygget i full gång!

Vårt hus kommer ligga ca 5 min promenad till Mae Haad Village. Hamnen dit man kommer med båt från Koh Samui, Koh Phangan och fastlandet Chumpon.
Där finns allt du behöver, affärer, restauranter, bank, post, travelagency, 7 eleven, Pharmacy m.m.

Ca 20 min promenad till Sairee Beach med härliga strandrestauranger och affärer. De flesta dykcentren ligger även de längs med Sairee Beach.

Men som alla gör i Thailand så hyr vi moped. Då går det snabbt och enkelt att ta sig runt till de här ställena och många många fler härliga stränder som finns runt Koh Tao.

Husritning

Nedre plan

Vår byggingenjör Ohn har ritat den nya planlösningen. Det är då även han och hans byggteam som kommer bygga upp detta underbara hus.
Vi kommer att få två nivåer på nedre plan, trapp upp till höger mot sovrum 2 och en trapp upp till vänster mot toaletten och trappen upp till övre plan.
Vi kommer även att få en jättestor stenbumling som muras in i huset. Den kommer bli synlig i toaletten, sovrum 2 och trappan upp till nivå 2.

På nivå 1 ligger köket och vardagsrummet. Vardagsrummet här kommer bara bli en härlig zon av chillout, mysiga lampor och stora öppningsbara dörrar och fönster. Även köket kommer smälta samman med vardagsrummet i matchande möbler och stora ljusa fönster.
Och som ni ser kommer vi ha en härligt stor och rymlig terrass på nedre plan med jacuzzi/pool till vänster.

Övre plan

Upp för trappan kommer vi ha ett litet tv-rum med mysig soffa och en fantastisk utsikt till övre terrassen och havet. Stora skjutdörrar ut till den stora härliga terrassen.
In i nästa rum kommer vårt master-bedroom. Stort rymligt och även det med härliga möbler och stora dörrar och fönster ut mot den övre terrassen.
Sist men inte minst har vi då vår stora fina övre terrass. Här uppe kommer vi ha en fantastisk utsikt över Sairee Beach, Mae Haad och Koh Nang yuan. Halva delen kommer ligga under tak så där kommer vi ha härliga utemöbler att chilla och njuta i.

Ja, vad tycker ni? Verkar det bli ett drömhus? 😉

3 thoughts on “Drömhuset

 1. Peter

  Hej,

  Ja nu börjar det se ut som ett hus jämfört med vad det gjorde i mars när vi var på Koh Tao. Det ser klart mysigt ut.
  Hälsningar Peter o Kerstin.

 2. Mange

  Grattis till att förvekliga en dröm.

  Vad har hela kalaset kostat?
  Hur går hela förloppet till från att köpa mark till att bygga samt vad för regler gäller sedan?
  Skicka gärna svar via mejl.

  /Mange

Lämna ett svar