Resa till Koh Tao

Flyg till Bangkok. Bäst pris hittar ni på söksidan Momondo.

Eftersom Koh Tao är en ö och så pass liten att det inte finns någon flygplats här, så måste man ta sig hit med båt.
Från Bangkok finns tre alternativ i olika prisklasser.

Med Buss:
* Taxi från flygplatsen (pris ca 500 baht/bil) in till Khao San Road i Bangkok. Därefter löser ni buss-och båtbiljett till Koh Tao på en Travel agency eller Lomprayah-office, kostar 950 baht/enkel resa. Bussresan  tar ca 9 timmar till piren i Chumphon, med stopp för middag och snacks. Båtresan från Chumphon till Koh Tao tar ca 1,5 timme.
Tider och mer information hittar ni på Lomprayah-Highspeed Catamaran websida.
Även Seatran Discovery mellan öarna och fastlandet, deras websida.

Med Tåg:
* Vet ej hur man tar detta alternativet eftersom vi aldrig har åkt tåg. Vi tycker det är lättare att ta buss eller flyg. Men jag ska finna fram lite mer information och återkomma när jag vet mer.

Med Flyg:
* Flyg från Suvarnabhumi Airport (BKK) med Bangkok Airways till Koh Samui (USM). Brukar ligga på en ca 4000 baht/person och väg. Därefter Highspeed Catamaran från Samui till Koh Tao med Lomprayah. Biljetter löser ni på flygplatsen, kostar 550 baht, då ingår även transfer till piren från flygplatsen. Båtresan tar ca 2,5 timme.
Eller flyg till Surat Thani och därefter dagbåt via Samui och Phangan eller nattbåt direkt till Koh Tao.

 


Tips! Vi brukar nästan alltid flyga ner till Koh Samui när vi kommer till Thailand. För då är man ganska trött, man har rest långt och vill bara komma fram. Då tar flyget kortast tid och känns enklare.Men däremot brukar vi nästan alltid åka buss upp till Bangkok när vi ska hem. Då har man lite mer tid och oftast ska vi stanna några dagar i Bangkok för billig shopping.


Bilder: Uppe t v Piren i Chumphon. T h Thai airways plan. Mitten Frangipani-blommor på Samui Airport.
Nede t v Bangkok Airways Blue Ribbon Buissnessclass Lounge. T h Samui Airport

Till Vädret →

One thought on “Resa till Koh Tao

  1. Roland Berggren

    Hej Linda och Tomas. Nu Linda du kanske inte känner igen mej, men jag är gammal kompis med Tommy, förresten var jag också med på BB när du föddes fast bara i väntrummet nog om det.Jag pratade nyss med Tommy då sa han att ni är på plats i Thailand och ni finns på nätet med erat hus. Lycka till med ert fina hus hoppas ni får fart på gubbarna så att ni kan flytta in snart. Själv så åker jag till Thailand den 25 dec till 10 mars, min sambo som är thai åkte ned 23 dec hon bara myser i värmen medan jag snart fryser ihäl känns det som. Okej än en gång lycka till och Gott Nytt År.

Lämna ett svar