Snabbvisit till Seattle

Vi har för några dagar sen kommit hem från en sex dagars tripp till Seattle. En mycket kort men intensiv tripp, kanske lite för kort för att hinna med allt roligt. Men vi gjorde det bästa med de dagarna vi hade. Det blev en riktigt solsemester för vi hade 30 grader plus och strålande sol varenda dag. Inte ett moln så långt ögat kunde nå!! Varför åkte vi då till Seattle av alla ställen?

Jo, darför att Tomas skulle tävla med sin fina tatuering på Seattle Tattoo Expo, som resulterade i en delad 2:a plats för ”Best Sleeve” på söndagen. =D Riktigt roligt! I den klassen var det 45 st tävlande, så domarna verkade verkligen gilla vad de såg! Han tävlade även på Lördagen i ”Best Large Color” men där blev det ingen placering.

Men däremot vann Ken, en annan kille som var med till Seattle, som också är tatuerad av Noi Siamese, 1969 Tattoo.

Förutom att visa upp oss på Tattoo Expo så hann vi med en hel del andra saker.

På fredag hann vi bland annat med en tur runt innerstan åkte med buss ut till University District för att hitta en Apple Store och köpa en iPad. Innan vi hittade ut dit så involverades 3 otroligt snälla människor i vart vi skulle stoppa och finna denna Apple-butiken… Folk är så otroligt hjälpsamma och trevliga i USA. Så det tog inte länge att hitta rätt. Där inne gick vi runt och kollade och funderade i säkert 2 timmar innan vi tog beslutet att köpa en iPad, vilket vi inte har ångrat än. Vi åt en härligt god amerikansk ”Steak” och en stoooor Chocolate Fudge Cake, blev riktigt mätt…

På lördagen tävlade Tomas och Ken i ”Large Color” mitt på dagen. Efter det minglade vi lite och gick sen en tur mot Union Lake och kollade in vart vi skulle flyga sjöplan, gick in på en jättestor gitarr-shop. Köpte ett bättre objektiv till kameran på Glazer’s Camera shop. Senare på kvällen åt vi god Thai mat på Bahn Thai med alla och tog några öl. Blev en ganska tidig kväll!

På söndagen sov vi ganska länge och Tomas skulle tävla kl. 2.30. Vi hade några timmar på oss tills dess så vi bestämde oss för att ta en snabb runda (trodde vi) genom Woodland Park Zoo. Men zooet var verkligen stort, med massa vackra och många olika djur, så vi fick lite bråttom med att hinna tillbaka till tävlingen… Det tog oss bara ca 15 minuter att åka dit så vi trodde ju detsamma när vi skulle tillbaka men inte. När vi hoppade in i en taxi och taxichauffören började köra mot stan var det avstängda vägar hit och dit, bilköer så till slut fick han köra som en galning för att vi skulle hinna. Men vi hann med en marginal på 10 min innan tävlingen började… Och resultatet vet ni ju redan. Efter lite mer mingel och en massa fotografering för Tomas del så gick vi på EMP Musikmuseét som avslutade i Science Fiction museét. Det var riktigt coolt att få se gitarrens-historia, massa olika artister, bla Jimi Hendrix musikliv, scenkläder till Supremes och Destiny’s Child. Tomas rockade lös på trummor. På Sciense Fiction museét fanns allt i filmhistorens väg. Kostymer, prototyper, vapen, böcker och bioaffischer från Ninja Turtles, Apornas Planet, Star Wars, Terminator, Matrix… Ja, från allt!! Efter det åkte vi upp i Space Needle. Fick se hela den fantastiska vyn över Seattle i dagsljus och kvällsljus. Det är verkligen en riktigt fin stad!

Måndag blev en helt fantastisk heldag med sjöflyg upp till San Juan Islands och Späckhuggare-safari. Vi flög upp på morgonen kl. 8.00, checkade in på San Juan Safaris och strövade omkring några timmar i mysiga hamnstaden Friday Harbor. Vilken skön plats Friday Harbor och San Juan Islands verkar vara, mysiga hus med små trädgårdar där det både växte vindruvor och björnbär, mysiga små restauranger, lite shopping och en underbar natur. Vi åt frukost i en gammal ombyggd doktors villa, som hette The Doctor’s Office, strövade omkring lite till och hittade en urmysig restaurang lite ovanför hamnen, med en fin utsikt över vattnet, där vi åt lunch innan det var dags för båtturen kl. 13. Vi åkte ganska långt enda över Canadas gräns intill staden Victoria på Vancouver Island innan första ryggfenan skar vattenytan. Den känslan går inte att beskriva… Det var helt otroligt att få se Orca’s på nära håll, de är verkligen vackra och vilda djur. Åkte tillbaka alldeles för tidigt tyckte vi, men vi hade ju ett plan att passa tillbaka till Seattle. Tråkigt, vi hade kunnat stanna där några dagar längre och utforskat ön och åkt på fler valsafaris. Fått sett fler späckhuggare och kanske fått sett knölval och gråval.

Naturen runt Seattle är så vacker med alla höga berg, nationalparker och öar. Vi har kommit fram till att Washington State är alldeles för stort för att upptäckas på 5 dagar. Så vi har bestämt oss för att åka tillbaka nästa år, men då försöka åka västkusten upp från LA till Canada! Det var kul att få uppleva USA. Man har ju fått en helt annan bild än man trodde, så det var hur kul som helst. Och tänk att alla är så supertrevliga, frågar ”How are you doing?” Varje gång man kommer in i butiker, står i kassan, på bussar, möter någon i hotellgången. Alla är så hjälpsamma. Tänk att människor kan vara så öppna?

Men nu är vi tillbaka till allvaret igen och jobbar för fullt! Men vi planerar en kort tripp till Koh Tao i september, det ska bli skönt!

Ta hand om er och lev livet!

Lämna ett svar