Våren är här!

Med nya utmaningar och längtan efter sommaren! =)
Och Happy New Year/Songkran Thailand i efterskott!!

Vi har det kanon, Tomas han jobbar på i Choklad fabriken, han har även börjat spela trummor igen på sin fritid, vilket han tycker är otroligt kul!
Och jag arbetar vidare på restaurangerna. I år igen så jobbar jag på Lekter’n, men denna gång är jag Vaktansvarig med Personalansvar. Det är jätte roligt att få lite nya utmaningar annars är det lätt att hamna i någon sorts dvala. Haha. Men samtidigt som jag gör det så jobbar jag ju kvar som bartender och hovmästare på D/S Louise. Än så länge är det ganska lugnt på Aker Brygge, vi har haft någon hektisk helg när vi hade massor med SOL och 20 grader varmt men vi längtar ju alla till Sommaren, med mera sol och värme förhoppningsvis. Aker Brygge är ju ett fantastiskt ställe att befinna sig på under sommaren!
Sommaren har vi inget planerat mer än att vi reser hem till Norrland en vecka, Galapagos-resan skall betalas och sen skall det inköpas nya dyk-dräkter och smått och gott till den resan förstås. Kommer bli helt sjukt grymt att få åka till ett av världens absolut bästa dyk- och naturparadis!!

Sen har två vänner av oss varit på Koh Tao under påsk och de har varit snälla att titta till Frangipani Villa. De var så snälla att de har tagit nya bilder till oss på terrasserna och mini-baren. Det var så roligt att få se hur fin det blir! Tack söta Jennie och Sophie för det!!
[nggallery id=11]

När vi var på Koh Tao i Januari fick vi även se och ändra på designen av vårt pool-område. Och Koh Tao Villas-team är helt otroliga på att lyssna på våra idéer och önskemål, för att sen överföra dem till realistisk design. Checka in själv hur fantastisk vår pool kommer bli, vi hoppas att vi skall kunna börja med den inom en snar framtid!!
[nggallery id=10]

Uthyrningen rullar på, våra tredje gäster checkade ut igår, vi har inte hört något annat än att de har varit nöjda glada! De fick nog uppleva en sjukt rolig Songkran! =)
Sen har vi uthyrt nästan hela Maj, tjohoo!!

Det var allt från oss för nu!!
Vårglädje från Oss!

Över 10 000 besökare!!

Detta är ju inte klokt!

På bara några få veckor har vi  fått  över 10 000 besökare, det är verkligen så himla roligt!
Tänk att det är så många som är in på vår sida och är intresserade av vårt liv!
1000-tack  alla och stort förlåt för att vi inte skriver oftare. Vi försöker, men vår blogg är ingen vardagsblogg. Vi skriver i den när vi tycker att vi har något intressant att berätta för er mer än vad vi gör varje dag.
Hoppas ni  inte har något emot det?

Vi har varit hemma i Norr och hälsat på mina nära och kära, jag kom tillbaka i onsdags för att jobba stenhårt under påskhelgen, medan Tomas är kvar och hälsar på hans familj. Han är tillbaka på Måndag.
Allting är super bra med oss, just nu jobbar vi så mycket som möjligt och spara pengar inför Galapagos och för att kunna bygga vår pool vid huset så fort som möjligt!

Den 3 juni åker vi till Thailand igen, denna gång en 10 dagars för att fixa ting. Vi ska starta bankkonto, flytta över marken till vårt företag, fixa med försäkringar och göra huset klart invändigt! Vi ska även låtsas att vi har gröna fingrar och försöka plantera växter och blommor i vår trädgård!
Ja, ni hör ju som vanligt att vi har fullt upp. Men vi ska absolut försöka njuta lite, Tomas ska ju för första gången få bo där på riktigt och tillsammans med mig. Och självklart ska vi hinna med något dyk också!

Några fina minnen från vår rundresa i Sydost Asien, närmare bestämt i Komodo!

Vi hörs och ett riktigt stort tack igen till alla som besöker oss, ni är fantastiska! 😀

Kramar Linda

Huset redo!

Hejsan hejsan!
Jag är fortfarande kvar i Thailand, men utan min älskling, saknar han fruktansvärt mycket!
Men här kommer en update om läget här på ön!
Efter vi vinkar av Tomas på Samui och gjort lite shopping åkte vi tillbaka till Koh Tao och flyttade in i huset, det var helt fantastisk att vakna upp nästa morgon med solen skinandes över Sairee Beach.
Vi har haft bra väder i stort sett hela tiden, förutom nån dag när det regnade flera timmar. Då passade jag, mamma och Sirjo på att städa hela huset och putsa fönster. De var supersnälla som hjälpte till, för trots att det är ett underbar hus så upptäcker man att det är ganska stort när man sätter igång och ska städa.
De har varit här i tre härliga veckor, har verkligen varit jätte kul att ha dem här och jag har försökt att visa det bästa av Koh Tao. Tror faktiskt att jag har lyckats trots att backen upp till huset är ganska brant och damerna har fått gå uppför två gånger per dag. Kanske har varit bra, så de blir vältränade inför Beach 2011 i Randijaur!! 😉
Vi har suttit ute på terassen varje kväll och myst på med en kall öl, vin eller Mojito. Helt underbart!
Jag följde med dem till Bangkok i tisdags, vi tog bussen upp, var i BKK på kvällen och spenderade onsdagen med att kolla in Den liggande Buddahn, åkte båt på Chao Praya och shoppade några timmar på MBK innan jag satt mej på nattbussen ner till Koh Tao och de tog en taxi till flygplatsen. Så tråkigt att skiljas åt, ville de skulle stanna längre.

Nu är jag då tillbaka på ön och är själv i huset men det har varit allt annat än lugnt och stilla. Jag har massa småfix som är kvar på huset, lite invändigt och lite utvändigt som jag driver med att få klart innan jag återvänder hemmåt. Vill ju att det mesta ska vara klar när jag åker så vi kan börja hyra ut huset så fort som möjligt!
Vi har iallafall fått till lite träd, palmer, blommor och buskar upp till huset. Kommer bli så fint när de tar sig och börjar växa!

Ja, ni hör ju vad jag håller på med, det är som ett heltidsjobb att vara här. Blir semester när jag kommer hem!
Har inte fått njuta så mycket av att vara lyxhusägare i Thailand än, men förhoppningsvis blir det mer njutning när vi kommer hit nästa gång!!
En blev liten längre update än vanligt!
Kram L

Norska fjordar och nya bilder

Vi, bartendrarna på DS Louise vann Årets Vikingfjord-bar i mars. Det innebar att vi vann en resa för 10 personer till Josterdalsbreen och Lustrafjorden där den norska vodkan Vikingfjord har sina ”rötter”. Vikingfjord vodkan görs nämligen på vatten från den stora glaciären Josterdalsbreen, som är den största glaciären på det europeiska fastlandet.

I mitten av oktober blev resan av. Vi var 10 glada personer som fick uppleva ett fantastiskt landskap längst in i Sognefjorden. Vi fick bo på vackra Tørvis Bre-, Ski og Fjordhotell som ligger vid strandkanten till Lustrafjorden nästan rätt nedanför breen. Det var 2 fullspäckade dagar med god lokalproducerad mat, jobbig men rolig breisklättring, drink-workshop med massa Vikingfjord Vodka och bad i 39 graders utomhus-Jaccuzzi!

Allt jag kan säga att det var en fantastisk upplevelse och definitivt inte den sista resa in i det norska fjordlandskapet!!

Kolla in bilderna!

Huset i Thailand byggs det på. Vi får bilder nästan varje vecka och de har lovat att det ska vara klart när vi kommer i slutet av december. Vi har bokat flygbiljetter så vi flyger på julafton. Ska bli så skönt, vi verkligen längtar massor till vårt hus. På det sista bilderna vi har fått så har de gjort innertak, putsat alla väggar på insidan och börjat putsa väggar utomhus. Vi är riktigt spända på att få bilder härnäst!!

Annars går allt som på räls. Solen lyser med sin frånvaro men vi jobbar på. Snart drar julborden i gång på allvar och julemarsipanen från Freia och Pepparkakorna är redan ute i butiken!

Vi ses snart därhemma, nästa vecka flyger jag upp till Norrbotten och Jokkmokk för en veckas härlig semester med familj och vänner!

30 år och många nya bilder

Hejsan!

Jag, Linda, har förra tisdagen hunnit fylla 30 år. Hade en underbar dag men Tomas och min mamma som var här på några dagars visit! Vi var ute på öarna här utanför, åt Tapas, drack Champagne  och bara njöt av solen. Jag fick en ny kamera av alla nära och kära, som Tomas arrangerat och samlat till. En Canon EOS 500D.
Stort hjärtligt Tack till Alla som vart med och skramlat till denna fantastiska present till mig!!!!

Många bilder blev det den härliga dagen, dem hittar ni här!

Det var så roligt att ha min mamma här. De fyra dagarna hon var här var ju som alltid för kort. Men vi hade några fantastiska dagar med sol, räkor, vin, shopping och god mat! Det blev någon tår när jag vinkade av henne på perrongen mot Gardemoen. =(    Så vi har bestämt att nästa gång hon kommer hit ska hon vara här minst en vecka!!

Sen har vi fått många nya härliga bilder på huset! Nu är alla golv klara och vi väntar med spänning på att de ska börja mura väggar! =D
Nya bilder finner ni under Bilder/Husbygget. Gå in och titta!!!

Simma lugnt, nu ska jag till jobbet!